Dreggen tijdens de Gondelvaart

26 augustus 2011 vond de traditionele Gondelvaart in Aldeboarn plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement, dat altijd plaatsvind op de laatste vrijdagavond van augustus, heeft de Wodkapel op een skutsje voor de gondels uit voor de muziek gezorgd. De dag werd getekend door extreem slecht weer, maar buienradar.nl voorspelde beter weer in de avond in deze regio. En buienradar kreeg gelijk, want het was vlak voor en tijdens de vaart prachtig weer voor een groot evenement. De gondels begonnen hun tocht in oostelijke richting en keerden halverwege de tocht vlak voor de grote brug, om de sprookjesachtige en futuristische taferelen nogmaals aan het massaal aanwezige publiek te tonen. Vlak voor de draai  verloren we een coulis (schuif van een trombone) door een botsing tussen een lid van de skutsjebemanning en één van onze trombonisten. Het geelkoperen onderdeel was ogenblikkelijk verdwenen in de Boorne, en daardoor moest er met één man minder doorgespeeld worden. De pret was een beetje gedrukt. Tijdens en na het optreden werd door de dappersten onder ons midden in de nacht een duik in het koude water van de Boorne gewaagd om het coulis terug te vinden, bij het romantische licht van een paar autolampen. Zaterdagmiddag is bij een tweede poging het coulis toch nog opgedregd en zo kunnen we weer een anekdote toevoegen aan het repertoire van sterke doch waargebeurde verhalen.

Dit vind je misschien ook leuk...