Opening Sneekweek

Het Wodkapel optreden tijdens de opening van de Sneekweek was een groot succes.

Na een welverdiende vakantie werd de tweede helft van dit seizoen geopend met het inmiddels bijna traditionele optreden tijdens de start van de sneekweek. Ook dit jaar was de Wodkapel te vinden op de Prinsengracht, vlakbij de Sneker waterpoort. Bij aanvang van het optreden om 20.00 uur was het publiek nog ver te zoeken, maar dat duurde niet lang. Bij diverse bootjes en huizen bleek toch het nodige publiek aanwezig, en al snel werd het gezellig druk langs de kade. Bij een 65-jarig verjaardagsfeestje wat op de aanliggende Koopmansgracht plaats vond, werd zelfs nog even getrakteerd op een paar extra nummers.

Na de derde set werd om iets over tienen het programma afgerond om te kunnen kijken naar de langsvarende vlootschouw met diverse collega dweilorkestjes, gevolgd door een prachtige vuurwerkshow. Eigenlijk was het daarna tijd om naar huis te gaan, maar we konden het toch weer niet laten om nog even wat nummertjes te spelen voor het nog aanwezige publiek. Een klein kwartiertje later dan alsnog maar inpakken en terug naar de auto’s. De route terug naar de parkeerplaats liep heel toevallig precies langs de waterpoort, en wat is er nou een mooiere afsluiter dan in Sneek een miniconcertje te spelen onder de waterpoort. Zo’n locatie konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Dit vind je misschien ook leuk...